Kindle Paperwhite i Kindle Fire HD

2 komentara

Amazon.com  je jučer na konferenciji za tisak u Santa Monici predstavio dva noviteta u svojoj paleti tableta Kindle Paperwhite i Kindle Fire HD s ekranima veličine 7, odnosno 8,9 inča. Novi tableti trebali bi Amazonu pomoći u borbi protiv konkurenata, Googleovog Nexusa 7 i Appleova mini iPada, koji bi, nagađa se, trebao biti predstavljen idući mjesec. Uređaji imaju dvije antene koje omogućavaju 41 % bržu konekciju u odnosu na treću generaciju Appleovog iPada.

Kindle Paperwhite je zapravo poboljšana verzija Kindle Toucha. Ima ekran osjetljiv na dodir koji, kako je na predstavljanju rekao Amazonov CEO Jeff Bezos, nikad nećete htjeti isključiti. Ekran na Kindle Paperwhiteu ima ugrađeno svjetlo koje pruža lagano i nenametljivo osvjetljenje teksta( “front-lit”), a tu je i poboljšana rezolucija (62 posto više piksela od prethodne verzije), 25% bolji kontrast i šest različitih vrsta slova u osam veličina. Uređaj je tanak samo 9,1mm.

Kindle Fire HD dolazi u dvije veličine, s ekranom od 7 , odnosno,  8,9 inča, a veća se verzija s rezolucijom od 1920×1200 piksela opasno približio Appleovu iPadu. Ima tanji senzor koji bolje reagira na dodir, procesor OMAP4470, prednju kameru i funkciju Whispersync koja knjige na uređaju sinkronizira s audioknjigama. U Amazonu tvrde da će biti 41% brži od najnovijeg iPada.

Kindle Paperwhite možete naručiti preko Amazona po cijeni od 179,00 dolara za 3G, odnosno 119,00 dolara za Wi-Fi verziju. Kindle Fire HD s manjim ekranom stoji 199,00 dolara i bit će dostupan od 14. rujna, dok će  veća inačica, koja će biti dostupna tek od 20. studenog, zapadati 299,00 dolara. Najskuplja verzija, Kindle Fire HD 4G s LTE-om i 32 GB memorije stoji 499,00 dolara i također je dostupna od 20 listopada.

 

Oglasi

Amazon Kindle Fire 2 u prodaji

Komentiraj

Premijera uređaja s konferencijama za novinare bit će održana 6. rujna u Santa Monici u Kaliforniji, kada bi i službeno trebala započeti prodaja (iako to još nije potvrđeno) novog Kindle Fire tableta druge generacije.  Kindle Fire 2 će imati  7 inčni ekran rezolucije 1280×800 točaka, kameru, fizičku tipku za glasnoću zvuka, a najvjerojatnije će doći u dvije inačice – s 8GB i 16GB prostora za pohranu podataka.

Do sada smo mogli čuti samo glasine o ovom tabletu, no čini se kako je čekanju uskoro došao kraj. Iz Amazona javljaju kako će tržištu svoj novi tablet ponuditi i po atraktivnim cijenama. Model s 8GB prodavat će se za 199$, onaj s 16GB koštat će 249$, a trenutno aktualni Kindle Fire prve generacije imat će novu cijenu od 149$.

 

Amazon “shippa” i kod nas

Komentiraj

U poslijednje vrijeme sam primjetio sve više proizvoda koji su dostupni za “shipping” u zemlje regiona 🙂  Stoga na “Carinski postupak u poštanskom prometu” možete vidjeti što Vas čeka i stopu carine po grupama proizvoda.

Npr. fotić na slici ispod je dostupan za sve zemlje regiona uz “free shipping”

Canon SX40 HS 12.1MP Digital Camera with 35x Wide Angle Optical Image Stabilized Zoom and 2.7-Inch Vari-Angle Wide LCD

Canon SX40

Kindle Touch Software Update Version 5.1.0

Komentiraj

Objavljen je novi update za Kindle touch koji između ostalog omogućuje Landscape mode. Novi update možete preuzeti na stranici Kindle Touch Software update Version 5.1.0. kao i pogledati što sve nudi.

Nema više naknade HAKOM-u

Komentiraj

Prenosimo članak iz večernjeg po kojemu je novim pravilnikom za uvoz RiTT opreme pojednostavila i pojeftinila procedura uvoza u RH. Večernji list

Objavite svoju knjigu na Amazon.com

Komentiraj

Imate knjigu na engleskom, njemačkom, francuskom, španolskom, portugalskom ili italijanskom jeziku, a nemate novaca za izdavača ili Vas je nešto drugo spriječavalo da istu objavite.  Amazon.com Vam nudi jednostavan alat ( Kindle Direct Publishing ili skraćeno KDP) da svoju knjigu objavite u Kindle formatu i ponudite je milionima vlasnika Kindle e-čitača. Knjigu možete objaviti Na Amazon.com, Amazon.co.uk, Amazon.de, Amazon.es, Amazon.fr, Amazon.it

Ovisno o ciljanom tržištu cijenu svoje knjige možete odrediti u US dolarima GB funtama ili eurima. Objavljivanjem knjige postajete dostupni ( osim milionima kupaca Kindle uređaja) i za  Kindle Cloud reader, te naravno svima koji imaju Kindle app za iPad, iPhone, iPod touch, PC, Mac, BlackBerry, Android uređaji i  Windows Phone 7.

KDP nudi alate za najpopularnije OS (Windows, Linux i MAC ) kao i neke plugin-ove za jednostavniju obradu i manipulaciju tekstovima. Naravno tu je i podrška korisnika kao i nezaobilazni FAQ.

Za više informacija posjetite KDP.

Izuzetno mi je zadovoljstvo ako sam nekoga potaknuo na objavljivanje knjige ( nekog teksta, priručnika i sl), a zadovoljstvo će biti veće kada neko objavi knjigu staviti link prema istoj na ovim stranicama.

Sretno!!!

p.s. pametno sa konstruiranjem cijene, računajte na kojem tržištu objavljujete knjigu.

KINDLE STORE

 

 

 

 

Getting started, update, troubleshooting i ostale svekolike vrste pomoći za Vaš Kindle

Komentiraj

Amazon se, kako i priliči, potrudio i na stranici Kindle support detaljno objasnio sve o svim vrstama Kindle. Tu su FAQ, video suport, kontakt suport, kako naručiti, kako pratiti narudžbu, garancije, postupak povrata uređaja ili knjiga i još mnogo toga, odnosno sve što Vam može zatrebati za Vaš Kindle.

Sve to za sada na engleskom, italijanskom, španjolskom, portugalskom i francuskom jeziku.

Kao jedan od važnijih postupaka navodi se redovita nadogradnja softwera za Kindle. Ovisno o vrsti uređaja dostupne su odgovarajuće nadogradnje. Nadogradnje su dostupne i za Kindle aplikacije za čitanje za PC, Mac, iPod, Android i ostale. Nadogradnja je moguća downloadom direktno na uređaj ili downloadom na PC, a zatim na sam Kindle. Pogledajte video.

Older Entries