Amazon.com  je jučer na konferenciji za tisak u Santa Monici predstavio dva noviteta u svojoj paleti tableta Kindle Paperwhite i Kindle Fire HD s ekranima veličine 7, odnosno 8,9 inča. Novi tableti trebali bi Amazonu pomoći u borbi protiv konkurenata, Googleovog Nexusa 7 i Appleova mini iPada, koji bi, nagađa se, trebao biti predstavljen idući mjesec. Uređaji imaju dvije antene koje omogućavaju 41 % bržu konekciju u odnosu na treću generaciju Appleovog iPada.

Kindle Paperwhite je zapravo poboljšana verzija Kindle Toucha. Ima ekran osjetljiv na dodir koji, kako je na predstavljanju rekao Amazonov CEO Jeff Bezos, nikad nećete htjeti isključiti. Ekran na Kindle Paperwhiteu ima ugrađeno svjetlo koje pruža lagano i nenametljivo osvjetljenje teksta( “front-lit”), a tu je i poboljšana rezolucija (62 posto više piksela od prethodne verzije), 25% bolji kontrast i šest različitih vrsta slova u osam veličina. Uređaj je tanak samo 9,1mm.

Kindle Fire HD dolazi u dvije veličine, s ekranom od 7 , odnosno,  8,9 inča, a veća se verzija s rezolucijom od 1920×1200 piksela opasno približio Appleovu iPadu. Ima tanji senzor koji bolje reagira na dodir, procesor OMAP4470, prednju kameru i funkciju Whispersync koja knjige na uređaju sinkronizira s audioknjigama. U Amazonu tvrde da će biti 41% brži od najnovijeg iPada.

Kindle Paperwhite možete naručiti preko Amazona po cijeni od 179,00 dolara za 3G, odnosno 119,00 dolara za Wi-Fi verziju. Kindle Fire HD s manjim ekranom stoji 199,00 dolara i bit će dostupan od 14. rujna, dok će  veća inačica, koja će biti dostupna tek od 20. studenog, zapadati 299,00 dolara. Najskuplja verzija, Kindle Fire HD 4G s LTE-om i 32 GB memorije stoji 499,00 dolara i također je dostupna od 20 listopada.

 

Oglasi