U ponedjeljak 27.12.2010. Amazon je službeno objavio da je njihov čitač e-knjiga, popularni Kindle, postao najprodavaniji proizvod u povijesti te najveće internet trgovine. Popularni “Harry Potter and Deathly Hallows” (za 7,99$) su prepustili vodeću poziciju najprodavanijih Kindlu.

Gospodin Jeff Bezos, osnivač i izvršni direktor Amazona, ističe da osim naprednih mogućnosti, popularnosti Kindle doprinosi i relativno niska cijena od 139$ za najjeftiniji model. Prema njegovim riječima “konkurencija u novim tablet računalima je precijenjena, jer mnogi kupci Kindle e-čitača posjeduju i tablet računalo, koje im služi za surfanje, gledanje filmova i igrice, a Kindle koriste samo za čitanje knjiga i tu je on nenadmašiv”.

U cilju povećanja popularnosti e-knjiga, a samim tim i čitača istih, Amazon je nedavno “prepolovio” proviziju na e-knjige i tako ih učinio dostupnijim i popularnijim.

Nestrpljivo čekamo 2011-tu i nove borbe na tržištu e-knjiga i e-čitača knjiga, ali je sada već jasno da budućnost knjige počiva na ovim izumima.

Oglasi