Link u nastavku teksta je trenutno zadnja stranica foruma o književnosti, podforum e-čitači i e knjige, (Forum.hr), a ukoliko Vam se ne da odlaziti sa ove stranice prenosimo jedan post:

Najjeftiniji reader na našem tržištu je PRESTIGIO PER3162B – soma kuna!
http://www.pc1.hr/Default.aspx?t=art&u=213662
No prije nego svi potrčite, stvar je prilično loša. Imao sam priliku raditi na Kindlu i naspram ovoga kindlač djeluje kao da je iz druge galaksije. Prvo, pozadina nije bijela već sivkasta i koliko god banalno zvučalo, jednostavno to nije to, previše umara oči. Drugo, prilično sporo i vrlo loše sučelje, prilikom okretanja stranica stvar toliko zablica i zblesira sliku da sve prednosti e tinte u tih par sekundi okretanja stranice padaju u vodu, jer oči popizde gledajući u to.
Treće, 6″ je na ovom uređaju premalo. Što zbog pozadine, što zbog tipki, što zbog načina na koji barata s tekstom. Na ovom uređaju zaboravite na klasičan scan u pdf formatu, jedino ako ga možete čitati bez uvečavanja (dosta je sitno, ako nemate odličan vid – zaboravite). Čim krenete povećavati tekst (klasičan scan, ne možete mu povećati font, samo zumirati) stvar se raspada. Prebaci jedno slovo u solo red, krivo prelomi rečenicu itd. Na Kindlu (ne znam na koju foru je to izvedeno) to puno bolje radi.
Izvorni format za e-book je još koliko toliko dobar, no sve odu u u krasni racku kad okrenete stranicu, što će biti svakih toliko zbog malog ekrana.

Uglavnom, ja sam se bio ozbiljno zapalio kada sam vidio cijenu, no čim sam ga probao – naglo sam se predomislio
E sad, ako je nekome bitno samo da je e-ink, da je što jeftiniji i da se može nabaviti kod nas – bacite oko, ne znam jel ovaj PC shoop koji ga drži web dućan ili imaju prostor, no nazovite pa pitajte da isprobate stvar. Možda možete preći preko nedostataka, ja i dalje čekam nešto drugo, dok ne popizdim i naručim ovaj novi Kindl preko Amazona.

Da nebi bilo da je izvučeno iz konteksta,možete se sami uvjeriti da su uglavnom  pozitivni komentari.  Ima i ovakovih 🙂

Ja sam upravo naručila Kindle (samo wi-fi, 139$).
Premišljala sam se da uzmem 3G, ali stvarno ne znam što će mi. Svugdje oko mene imam free net, a na neki put oko svijeta (sa ograničenim wifijom) ionako ne idem 
Nadam se da ću u paketu dobiti i punjač , jer ga nisam posebno naručila 

Sretno novom kupcu!!

Oglasi